„ЉУБАВ НА РЕЧИМА“ - Нова књига Александра Чотрића

„Љубав на речима“ - назив је нове књиге афоризама о женама и мушкарцима, аутора Александра Чотрића. У књизи, коју је објавила издавачка кућа „Српска реч“, сабрано је око шест стотина мисли о љубави, удварању, венчању, браку, породици, неверству, разводу и другим темама у односима међу половима.

          Рецензент књиге, српска песникиња из Прага Јелена Ћирић истиче да су Чотрићеви афоризми „животне истине које су зналачки сабијене, или, што би се језиком данашњих компјутерских генерација рекло 'зиповане' у по само неколико речи“.

          „Чотрић без околишања гађа у саму суштину ствари. Помажу му у томе, дакако, искуство и занат књижевни, али и осећај. Људски. Онај исти којим ослушкује људске душе и невидљива вибрирања која се так наслутити дају“, запажа Јелена Ћирић.

          „Жене и мушкарце најчвршће повезује оно што их чини различитим.“; „Жену можете освојити лажима, али је можете задржати само истином,“; „Постоје алфа мушкарци, али жене су алфа и омега.“; „Мисли о женама пишу мушкарци који нису имали храбрости да им то кажу у лице,“; „Међу писцима је више мушкараца, јер од жена нису могли да дођу до речи.“; „Идеал жена: мушкарац који је духовит, а мисли озбиљно.“ - неки су од афоризама из књиге „Љубав на речима“, која је настајала протеклих пет година.

          Чотрићеву збирку мисли о вечним и универзалним темама илустровала је Данијела Кузељевић, а корице је осмислио и дизајнирао Никола Драгаш.

          Прво представљање књиге биће у Франкфруту, 19. маја на Мајским сусретима писаца дијаспоре, у организацији Удружења писаца „Седмица“ из града на Мајни.

GRBUKS

 Удружење књижевника Србије

Француска 7, 11000 Београд

 

 

 

Телефон: 381 11 2626 081, 381 11 2626 278

Е-маил:  uks.srbije@gmail.comknjizevnenovineuks@gmail.com

Факс: 381 11 2626 278, 381 11 2635 979

Текући рачун: 205-200273-87 Комерцијална банка

 

                                                                                               © Удружење књижевника Србије

                                                                                                      Уређује: Милош Бркић

                                                                                                     Сарадник: Милан Панић