"Сатира фест" 10. октобра у Београду у знак Душка Радовића

Београд, 9. октобар – Петнаести међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест“, у организацији Београдског афористичарског круга биће одржан у уторак, 10. октобра  с почетком у 19 часова и 30 минута у малој сали Коларчеве задужбине у Београду.

Овогодишњи скуп најбољих сатиричара из Србије и иностранства одржава се под геслом „Био једном један лаф“ и посвећен ја 95. годишњици од рођења нашег великог књижевника за децу и одрасле Душана Радовића (1922-1984).

После конкурса који је био отворен од маја до септембра ове године изабрано је тридесетак најбољих писаца афоризама, сатиричних прича и песама из Србије, Македоније, Босне и Херцеговине, Швајцарске и Црне Горе, који ће пред публиком у Београду представити своја најновија књижевна остварења .

Жири у саставу Весна Денчић, Слободан Симић и Бојан Љубеновић одредиће и најуспешније учеснике, па ће тако аутор најбољег афоризма добити награду „Вук Глигоријевић“, аутор првопласиране сатиричне песме награду „Растко Закић“, а плакета „Сатира феста“ биће уручена аутору сатиричне приче која се издвојила књижевном вредношћу.

Београдски афористичарски круг од прошле године додељује и награде  за сатиричну храброст и животно дело. Прошлогодишњи лауреати били су телевизијски водитељ Зоран Кесић и глумац Власта Велисављевић, док ће ове године награду за сатиричну храброст добити глумац Сергеј Трифуновић, а награду за животно дело књижевник Милован Витезовић.

Признање „Златни круг“ за афирмацију сатире у свету понеће равноправно књижевник и преводилац из Албаније Намик Докле и чувени руски афористичар Аркадиј Давидович.

Одржавање «Сатира феста» подржала је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова.

Улаз на манифестацију је слободан.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

GRBUKS

 Удружење књижевника Србије

Француска 7, 11000 Београд

 

 

 

Телефон: 381 11 2626 081, 381 11 2626 278

Е-маил:  uks.srbije@gmail.comknjizevnenovineuks@gmail.com

Факс: 381 11 2626 278, 381 11 2635 979

Текући рачун: 205-200273-87 Комерцијална банка

 

                                                                                               © Удружење књижевника Србије

                                                                                                      Уређује: Милош Бркић

                                                                                                     Сарадник: Милан Панић