Већ дуго се намеће потреба за једним годишњаком који ће исказивати тренутне тенденције у стваралаштву чланова Удружења књижевника Србије. Алманах би био панорама стваралачких потенцијала савремених српских писаца у свим областима: поезија, проза, есеј и афоризми. Зато

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
Францука 7, Београд

покреће

АЛМАНАХ

у коме ће бити објављене изабране песме, кратке приче, мини есеји и афоризми аутора који су се одазвали на

КОНКУРС

На Конкурсу могу учествовати сви чланови Удружења књижевника Србије из земље и иностранства, расејања и земаља окружења. Достављају се лекторисани радови, на српском језику. Књижевници из иностранства достављају песме, кратке приче или афоризме преведене на срспки језик.

Послати 3 песаме до 22 стиха, или 3 приче до 22 реда, или 3 мини есеја до 22 реда, или 40 афоризама, са основним подацима о аутору: име и презиме, адреса, број телефона.

Алманах ће бити штампан на формату Б5, у тврдом повезу, на квалитетном папиру, ћирилицом. Радове ће изабрати редакциони одбор у саставу: Петар Жебељан, председник, Гроздана Лучић Лалић, Гордана Јеж Лазић, Миљурко Вукадиновић, Братислав Р. Милановић, Милан Панић и Мајо Даниловић.

Радове послати искључиво електронском поштом на адресе: uks.srbije@gmail.com; или uksinfo.srbija@gmail.com, са назнаком за Алманах -у Wоrd документу– слова Тimes New Roman, величина слова 12, ћирилицом до 1. децембра 2020. године.

Резултати ће бити објављени 15. јaнуара.

Ауторичији су радови изабрани за Алманах, на име трошкова штампе и припреме књиге, те организационих трошкова и трошкова промоције, партиципирају износ од 2.000 динара или 20 евра. Прикупљени новац искористиће се искључиво за штампање Алманаха. Припадајући примерак Алманаха, учесницима ће бити уручен на промоцији истог. Ауторима који не буду могли присуствовати промоцији Алманах ће се слати на адресе у Србији, пост експресом о трошку аутора (око 150 динара).
Сваки објављени аутор ће добити по један примерак овог изузетног издања (додатни примерци се поручују у претплати по истој цени).

Уплате котизације одабраних аутора ће се вршити ОД 15. ДО 31. ЈАНУАРА 2021. године. О начину уплате одабрани аутори биће обавештени након одлуке Редакционог одбора.

Промоција Зборника планирана је у периоду крај фебруара – почетак марта 2021. године (у зависности од актуелне епидемиолошке ситуације термин може бити измењен), у Удружењу књижевника Србије.

Напомена: Организатор не хонорише објављене радове и не плаћа ауторска права. Учесници Конкурса одговорни су за аутентичност ауторства. Неће бити објављивани радови који су својим садржајем увредљиви, погађају права или интегритет других, по било ком основу, или алудирају на расну, националну мржњу, нетолеранцију и сл.

Удружење књижевника Србије

Оставите коментар